New Kids Turbo

New Kids Turbo

Publicatiedatum:

Op de enige juiste manier heb ik New Kids Turbo mogen aanschouwen. Onder invloed van een paar bier en met wat luidruchtige mensen om me heen. Alleen jammer dat we verder omsingeld warend oor mensen die kennelijk soms het idee hadden naar een ingetogen 3 uur durend Somalisch drama over vrouwenbesnijdenis in de oorspronkelijke taal te kijken. Niet dat er niet gelachen werd, integendeel, maar een film als New Kids Turbo verlangt juist van zijn publiek dat deze luidruchtig en aanwezig is, net als de film zelf jonguh!

De crisis slaat ook toe in Maaskantje en zo kan het dat onze 5 knuffelaso’s wiens avonturen we al tijden op internet en sinds afzienbare tij dop Comedy Central volgen hun baan verliezen. Wat me gelijk doet verwonderen over het feit dat deze gaste überhaupt een baan hadden. Maar ja, de exorbitante levensstijl van deze mannen is wat moeilijk vol te houden op enkel een uitkering en als met geweld vragen om een hoger bedrag resulteert in het totaal kwijtraken van de uitkering besluiten de heren dan helemaal nergens meer voor te betalen. Wanneer dit landelijke navolging dreigt te krijgen besluit de overheid in te grijpen.

Het verhaal heeft niet zoveel om het lijf en de film is grotendeels een aaneenschakeling van sketches. Tijdens het kijken kwam bij mij Guest House Paradiso op voorganger. Ook gebaseerd op een tv serie en vol van fysieke humor en hoofdrolspelers die zich aan de zelfkant van de maatschappij bevinden. Zo hard als ik destijds om die film in de bios heb moeten lachen, heb ik dat ook bij New Kids moeten doen, en eigenlijk verveelde het geen minuut. Wellicht enkel de scène waarin langdurig de vierde muur wordt gebroken en Arie Oerlemans een betoog houdt had wel wat korter gemogen. De aanwezigheid van Antonie Kamerling zorgde er voor dat de bios stil was, al had hij geen tekst en was zijn bijrol ook helemaal niet grappig. Een ander moment die een beetje door de actualiteit en de berichtgeving omtrent het grootschalige misbruik van Robert Mikelsons in Amsterdam extra wrang is, is de scène met een pedofiel die een stel kinderen meeneemt.

Dat terzijde is New Kids Turbo een film die als enkel doel heeft te entertainen en zijn publiek krom te laten liggen. Dat is gelukt en het toch wat redelijk tamme publiek had dan ook wel de nodige lol. Maar New Kids hoor je te kijken onder het genot van (veel) bier uit blik (bij voorkeur Schultenbrau) en met veel mensen.

Dan ga ik nu even gezellig in mijn eentje een Russische film kijken die over de rouwverwerking van een gestorven konijn gaat.


New Kids Turbo Poster
New Kids Turbo Poster
New Kids Turbo
 • Year:
  2010
 • Directors:
  • Steffen Haars
  • Flip Van der Kuil
 • Cast:
  • Huub Smit
  • Tim Haars
  • Wesley van Gaalen
  • Steffen Haars
 • Genres:
  Action, Comedy
 • Running time:
  84m

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


You might also like: